River jazz & blues Band på Rådhustorvet i Kulturnatten

Fredag den 23. august 2019 kl. 18:00

Som et  nyt tiltag er Kolding Jazzklub i samarbejde med Jazz i trekanten medarrangører af Kolding Kulturnat, i kraft af at vi deltager med bandet River jazz & blues Band, som vil optræde på scenen foran Rådhuset den 23. august fra kl. 18:00 til kl.19:00.

River Jazz & Blues Band er blevet inspireret af at spille for et stort publikum, men også af at optræde på de tætpakkede intime scener.

Bandets musikere et hentet fra hele Jylland, og der lægges vægt på, at det er den originale sammenspillede besætning, der møder op.

Bandet har gennem årene udviklet en særlig spillestil og bl.a. krydret det klassiske jazzrepertoire med andre genrer som f.eks. Latin og jump og jive jump.

Repertoiret var i begyndelsen traditionelle jazznumre med vægt på bluesnumre.

På et tidligt tidspunkt blev repertoiret udvidet med sange og kompositioner af bandets leder og stifter, Torben Lassen. Senere er også bandets saxofonist, Filt Kristensen, begyndt at arrangere orkestrets klassikere samt skrive egne numre.

Riverband” er kendetegnet ved tæt sammenspil i gruppen. Sammenspillet fremhæver, sammen med de skarpe grooves i rytmen og de elegante blæserarrangementer numrenes særlige karakter.

Udover sammenspillet og arrangementerne præger sangen – leveret af Allan og Torben – bandets udtryk og Torben Lassens mundharpe er med til at understrege ”Riverbands” særlige sound af blues.